Könyvkritika – Vajon létezik szerelem első látásra?

Az írónőtől most olvastam először, de egészen biztos, hogy fogok még tőle. 🙂 Egyszerű, mégis annyira sok érzelemmel, romantikával teli, hogy huhhh.. 🙂 Érdemes az olvasásra!

849133_5Jennifer E. Smith – Vajon létezik szerelem első látásra?

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma: 276
Kiadás éve: 2012
Sorozat: DREAM VÁLOGATÁS

Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.

A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.

A könyv főszereplői Hadley és Oliver – az egyikük angol, a másik amerikai állampolgár. Egy Londonba tartó járaton találkoznak, miután Hadley lekési a repülőjét. Hadley az apukájához utazik Londonba, aki újranősül, ám valójában semmi kedve nincsen megjelenni, csakis az anyja kedvéért megy el mégis.

1ed95c62a08ff33dafc3196cc31814e0

Miután Hadley lekési a gépet, a reptér várójában megpillantja Olivert, aki maga is egy öltönytartót szorongat. Véletlen folytán – és egy aranyos néni közbenjárásával 🙂 – Hadley és Oliver a repülőgépen egymás mellett utaznak. A hosszú utazásuk során sok mindenről beszélgetnek – családról, kedvenc állatokról, felhőkről, hogy mi a véleményük a házasságról és a szerelemről. Azalatt a pár órás út alatt mindketten nagy hatással vannak a másikra, ám ezt csak sokkal később tapasztalják meg.

Miután a gép landol, Oliver megcsókolja Hadley-t, ám a reptér csarnokában elkeverednek. Ezután Hadley igyekszik, hogy elérje az esküvő kezdetét, megismerkedik új mostohaanyjával, a rengeteg koszorúslánnyal, a rég látott apjával is találkozik, akit szinte kicseréltek, mióta legutóbb látták egymást. Hadley az esküvő alatt meghallja beszélgetni az egyik házaspárt, akik az esküvő után egy temetésre sietnek, méghozzá Paddingtonba, London pontosan annak a részébe, ahová Oliver sietett. Hadley ezután szörnyen érzi magát, mert mindvégig azt hitte, hogy Oliver szintén egy esküvőre siet, és csak később jön rá, hogy az apja temetésére. Hadley még az esküvő kezdete előtt megakarja találni Olivert, de sajnos még a fiú családnevét sem tudja, sem azt, Paddingtonban merre is keresse? Csak annyit tud, hogy egy olyan templomnál lesz, aminek kertjében egy Mária-szobor van, amire Oliver gyerekként a testvérével mindig felmászott és ez miatt megbüntették.

JenniferSmithAuthorPhoto

Hadley fontosnak érzi, hogy még egyszer találkozzon Oliverrel – nem csakhogy részvétét nyilvánítsa ki, hanem mert úgy érzi, hogy abban a pár órában valami történt kettejük között, amit nem szeretne feladni. Hadley bolyong a városban és a végén már teljesen hitét veszti, de végül megtalálja a templomot, ahol viszont egy sokkal komorabb, sokkal elutasítóbb Oliverrel találja szemben magát. Hadley bár szeretné elmondani, hogy mit érez a fiú iránt, de később már badarságnak tartja, hogy csak néhány óra közös repülőút és beszélgetés után valami kialakult kettejük között. Hadley így inkább visszamegy apja esküvőjére.

Oliver és Hadley is szerethető karakter. A történet E/3 formában íródott, és egy kicsit sajnáltam, hogy csak Hadley-t ismerhettük meg közelebbről. Oliver nagyon aranyos srác, igazi gavallér és mióta elolvastam ezt a könyvet, folyton arra vágyom, hogy én is összetalálkozzak egy ilyen rendes sráccal. Hadley és Oliver története szörnyen romantikus, érzelmekkel teli, de sajnos nagyon rövid – 24 óra eseményeit írja le -, még sem éreztem hiányt, amikor vége lett. A történet egy nap alatt simán kivégezhető, de jó hír, hogy az írónő további könyvei is elérhetőek már magyar nyelven.

Mindenképpen ajánlom elolvasásra!

Kedvenc idézetek:

…a semmi túl nehéz, a minden pedig lehetetlen.

Olyan, mint egy dal, ami nem megy ki a fejéből. Akármennyire is igyekszik elfelejteni, megállás nélkül találkozásuk dallama szól a fejében, amint véget ér, újra kezdődik, és meglepően édes minden egyes alkalommal, akár egy altatódal, akár egy himnusz, és Hadley úgy gondolja, soha nem unná meg.

Összességében a történet:

toll2toll2toll2toll2toll2

Könyvkritika – Vajon létezik szerelem első látásra?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: