Könyvkritika – Te vagy nekem a levegő

A következő könyvtől egy kicsit többet vártam. Lehet, hogy a borító tette, mert az rögtön megragadta a figyelmem, és alapból magasabbra tettem a mércét.

covers_310990Abbi Glines – Te vagy nekem a levegő

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 264
Kiadás éve: 2014
Sorozat: DREAM VÁLOGATÁS

A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól. Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes. Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?

sddefault

Az alaptörténet és a felvetés nem új keletű, mert rengeteg hasonló könyvet olvastam már. Sadie a tengerparton él anyjával, aki gyereket vár (az apa kiléte nem tiszta). Sajnos Sadie mamája nem egy minta anya, csupán alkalmi munkákból élnek és egy kicsit felelőtlen. A terhesség miatt Sadie kénytelen beállni anyja helyére, méghozzá egy gazdag család nyaralójánál dolgozó személyzetbe. Sadie a család megérkezésekor döbben rá, hogy a tulajdonos nem más, mint a híres énekes, Jax Stone, aki rengeteg lány szívét törte már össze. Ahogy az várható, Jax érdeklődését felkelti a fiatal lány érkezése és minden nap egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Tipikus Hamupipőke-történet. A híres fiatal sztár beleszeret egy csóró lányba. A srácról mindenki azt hiszi, hogy bunkó, beképzelt és csak a pénz érdekli, de a lány kitart amellett, hogy Jax szintén egy érző lélek, törődik másokkal (amit rögtön a könyv elején be is bizonyít, hogy hozzászól Sadie-hez, ami egyáltalán nem jellemző rá). A két fiatal szövevényes, bonyodalmas kapcsolata sok konfliktussal, félreértéssel végül mégis erősnek bizonyul.

Sajnos, ezt a könyvet nem tudom úgy értékelni, mint egy bestseller történetet, pedig a tengerentúlon Abbi Glines elég neves szerzőnek számít. Lehet, hogy csak pont kifogtam az egyik leggyengébb könyvét. Egy kicsit olyan érzésem volt, mintha egy kislány ácsingózását olvasnám, és elképzelt álomvilágában járnék, ahol megszerzi magának az elérhetetlen énekest. Mintha csak egy One Direction vagy egy Justin Bieber fanatikus írta volna. Rémes volt, mert alig vártam, hogy túl legyek rajta, és ez jelentősen rontott az élményen.

abbi-glines

A szereplők teljesen semlegesek voltak számomra, egyáltalán nem mutattak semmi újat. A gazdag ficsúr és a béna, csóró lány, aki feláldozza önmagát, és az anyja helyett gürcöl. (Mellesleg az anya sem százas, hihetetlen számomra az ennyire negatív, magatehetetlen és önző szereplő.) A főszereplőket egyáltalán nem szerettem, Mary asszony és Marcus sokkal szimpatikusabbak voltak – de hát ugye a történet nem róluk szólt.  Ez a történetet túl mű, túl nyálas, túl sablonos, túl-túl-túl hihetetlen volt számomra.

Lehet, csak rossz hangulatban voltam, de engem a könyv nem nyűgözött le, és még azt sem bizonyította be, hogy a trilógia többi köteteit elolvassam. Azt hiszem, hogy most egy kicsit hanyagolnom kell az írónőt, hogy tiszta fejjel tudjak majd belekezdeni többi könyvébe, hátha azok jobban tetszenek majd.

Kedvenc idézetek:

– Azért vagyok itt, mert annak, akiért érdemes felkelnem, legalább akkora szüksége van rám, mint nekem rá.

– Te vagy mindaz, amiről a dalaimban énekelek, és ami sosem lehetett az enyém.

Összességében a történet:

toll2toll2

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: