A Lázadó – premier előtti vetítés

A tegnapi napon alkalmam nyílt a Big Bang Media jóvoltából premier előtt megnézni A Lázadó c. filmet (A Beavatott franchise 2. része). Rendhagyó módon egy kis értékelést hoztam. 🙂

a_lazado A sorozat első része, A Beavatott nagyon a szívemhez nőtt, ritkán olvasni olyan új történettel szolgáló könyvet, ami nem követi el a szokásos kliséket, hanem teljesen saját lábakon áll. Veronica Roth világa elénk tárja egy jövőbeni város, történetesen a hajdani Chicagó életét, ahol öt csoportra osztott társadalom tagjai békésen élnek egymás mellett. Mindenki tudja hol a helye, a különböző emberi tulajdonságok alapján sorolják a csoportokba az embereket, de egyesek például el is dönthetik, hogy melyik csoportra szeretnének kerülni. Így lett Beatrice Priorból (Shailene Woodley), a hajdani “Önfeláldozóból” csoportváltó “Bátor”.

Trisnek persze egy sor megmérettetésen kell részt vennie, illetve egy beavatáson, ahhoz hogy ténylegesen is a Bátrak csoportjához tartozzon. Egy szérum hatására, azonban minden a feje tetejére áll, a Műveltek vezetője, Jeanine (Kate Winslet), megpróbálja megakadályozni, hogy az úgynevezett Elfajzottak (azok akik több csoport tulajdonságát is magukban hordják, mint Tris) kibillentsék a kényelmes, megszokott rendszerből a közösséget.

la-et-mn-the-divergent-series-insurgent-trailerAz első rész ott ért véget, hogy Tris, Négyessel, Calebbel és Peterrel menekülésre kényszerül, miután a bekattant Bátrak Jeanine parancsára begyűjtik az Elfajzottakat. Így kerül Trisék csapata a Barátságosokhoz. Egy ideig megtudnak ugyan bújni, de aztán Jeanine parancsára a Bátrak felkeresik a még bujkáló Elfajzottakat. A menekülés során Trisék belebotlanak egy vonaton a csoport nélküliekbe, azokba, akik egyik csoportba sem illenek. A csoport nélküliek vezetője pedig nem mást, mint Négyes édesanyja, Evelyn. Mivel nincs más választásuk, a Bátrak szövetkeznek a csoport nélküliekkel, hogy megdöntsék Jeanine uralmát.

Bár maga a második könyv egy kicsit laposabbra sikerült, mint az első (kivéve a végét, mert ott csattant rendesen), de egyébként a film hozta ugyanazt a színvonalat, mint A Beavatott. Tris tényleg igazi harcossá válik, de még mindig ott van benne a könyörületesség és alázat (később fontos lesz, hogy miért 🙂 ). A film végig hűen követi az eseményeket, minden apró részlet, ami egyébként fontos volt, az szerepelt a filmben is. Egyetlen negatívumot tudok felhozni, mégpedig az a gyenge 3D élmény. Bár a szimulációs részeket egészen szépen megcsinálták, és a CGI fokozza a hatást, de mégis kevésnek éreztem a vászonból kitörő, vagy a nézők arcába vágott elemeket. 🙂 Ettől függetlenül szépen összetett film volt, a szereplők is illettek a karakterekhez. Kate Winslet zseniális negatív szerepben is.

Szóval, minden könyves rajongó nyomás a moziba! 🙂

LpazSHT

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: