Könyves&Filmes ajánló – 1.

Régóta fogalmazódott bennem, hogy indítok egy olyan “rovatot”, ahová azokat a könyveket fogom gyűjteni, amiket meg is filmesítettek, hátha akad olyan fanatikus, mint én, aki szintén szereti összemérni, hogy melyik verzió a jobb.

Ma egy rövidebb listát láthattok a kedvenceimből, amit szívesen ajánlok.

Hp-harry-potter-34907716-1280-8001. Harry Potter sorozat

Biztosan mindenkii unja már, de az én listámon az első. 🙂 Filmben is, könyvben is kihagyhatatlan.

Író: J. K. Rowling

the_complete_twilight_saga-wide2.  Twilight – Alkonyat sorozat

Szintén nagy kedvenc, megéri olvasni és nézni is. Nekem a kedvencem az első és az utolsó rész, képi világában, szerintem ez a kettő adta vissza jól a könyveket. Ezen a képen is jól látszik, hogy a karakterek mennyit változnak.

Író: Stephenie Meyer

éhezeok3. Hunger Games – Az éhezők viadala

Szintén bestseller könyvről van szó, amit nemsokkal később követett a film. Bár biztosan tudjuk, hogy maga az ötlet már korábban, egy japán író Battle Royal c. könyvében már szerepel, ez a mostani még a finom lelkűeknek is ajánlott, mert nincs benne annyi erőszak, mint a japán verzióban. 2012-ben jelent meg a filmváltozat Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson és Elizabeth Banks főszereplésével.

Író: Suzanne Collins

index4.  A tetovált lány

Kérem szépen, ez egy igazi ütős, fordulatos sztori! Daniel Craig és Rooney Mara főszereplésével készülő film egy kicsit hosszúra nyúlik, de szerintem megéri megnézni. A két színész nagyon jót alakít és a könyvek hangulatát is jól visszaadja. Sok összefüggés, fordulatos, kemény, velős részek.

Író: Stieg Larsson

covers_2311815. Abraham Lincoln – A vámpírvadász

Egy kicsit elsarkított, kicsit megcsavart fantasy történet a múlt eseményeivel összefűzve. Tetszett, hogy Lincoln egész életét végigköveti, hogy végül a döntései új értelmet kapnak. Nagyon kényes vonalon egyensúlyozik a valóság és a fikció között, de az író megugrotta a szintet.

Író: Seth Grahame-Smith

hobbit6. A Hobbit

Tolkien műveit jól ismerjük. Részletes, zseniális fantasy mese. Akinek különösen nehéznek tűnik elolvasni a regényeket (persze milyen könyvmoly gondolna ilyet? 🙂 ), akkor neki bátran ajánlom a filmváltozatot. Peter Jackson ismét hatalmasat alkotott. Ian McKellen, Martin Freeman és a tizenhárom törp alakítása fantasztikus. 🙂 A 169 perc eltörpül a nagyszerű látvány mellett.

Író: J.R.R. Tolkien

world-war-z-poster7.World War Z – Zombiháború

Az elmúlt időszak legjobban várt zombis filmje. Csak azóta váltam fanatikussá, mióta együtt vagyok a párommal, azelőtt nem igazán néztem zombis filmeket, de azóta, szinte mindegyiket. Így miután kijött a mozikban a Z világháború, nem is volt kérdés, hogy megnézzük. Egy részét Budapesten forgatták, ezért volt olyan nagy sajtóhangja itthon is. A könyv nagyon egyszerű, de szörnyen hihető és izgalmas. Csak merjünk este olvasni! 🙂

Író: Max Brooks

Legközelebb is hozok majd nektek ilyen finomságokat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: