Könyvkritika – Szárnyak titka

Ezt a könyvet akkor kaptam az anyukámtól, miután mind a négy – akkor meglévő – HP könyvet kiolvastam. Szerettem volna valamilyen újat, valamilyen hasonlót olvasni. Áruházban egy leértékelésen akadtunk rá. Anyukám csak akkor akarta nekem megvenni – tudta, hogy a HP könyveken kívül mást nem szerettem -, ha tényleg el is olvasom. Megígértem és így is lett. Azóta rengetegszer újraolvastam.

TN6_1111005511213David Almond – Szárnyak titka

Kiadó: EGMONT-HUNGARY KFT.
Oldalak száma: 161
Kiadás éve: 2000

Michael egyáltalán nem erre számított. Azt ígérték, minden csodálatos lesz, s ehelyett egy elhanyagolt, öreg házba költöztek. Ráadásul a húga is beteg, mindenki a kicsi körül nyüzsög. Michael egyedül marad. Beveszi magát a ház burjánzó, elvadult kertjébe, s felfedezi a düledező, szinte életveszélyes fészert…

Vajon mi rejtőzik a por és piszok alatt, a pókhálók között? Ember? Vagy egy rejtélyes, furcsa, ismeretlen lény?

Michael csak egyetlen emberben bízik; Minában, a különös, vad és szabad kislányban. És együtt elhatározzák, kiderítik az idegen csodálatos titkát…

A regény Nagy-Britanniában 1998-ban elnyerte az év legjobb gyermekregényének járó Whitbread-díjat.

Egy díjnyertes gyerekkönyvről szól. Egy kicsit mese, egy kitalált történet, mégis felnőtt fejjel újraolvasva is sok mondanivalója van. A Harry Potter világa után lenyűgözött Skelling, a titokzatos idegen, aki meghúzza magát Michaelék régi fészerében.

davidalmondA könyv nem hosszú, egy nap alatt kivégezhető, ám annál több érzelmet közvetít. Miután elolvasom, mindig elgondolkodom, hogy mennyi mondanivalója van. Bár elterveztem, hogy hosszú posztot írok, de a fülszöveg elég beszédes a történetről. Inkább arra bíztatok mindenkit, hogy olvassa el, mert megéri!

Kedvenc idézet:

Néha azt hisszük mindent tudnunk kell. Pedig nem. Hagynunk kell, hogy csak azt lássuk, amit látnunk kell. A többit meg el kell képzelnünk.

Összességében a történet:

toll2toll2toll2toll2toll2

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: