Könyvkritika – Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

A következő könyvet nagyon vártam. Egy kicsit nehéz téma, de vártam, hogy kimozduljak végre a szirupos szerelmes történetek közül.

A. Meredith Walters – Find You in the Dark – Utánad a sötétbe

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 410
Kiadás éve: 2014

Maggie Young maga volt a hétköznapiság.

Átlagos barátok, átlagos szülők, átlagos eredmények… hétköznapi élet. Aztán jött A Fiú. Clayton Reed a múltja elől menekült, démonjaival a nyomában, amik bármikor leteríthetik. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.

Aztán jött A Lány.

Maggie abban hitt, hogy a szerelmük majd mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és minden helyrejön zavaros életében. Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen.

De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben. Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned.

 

A főszereplőnk, Maggie alapvetően szimpatikus lány, szerettem a dumáját. Teljesen átlagos életet él, jól tanul, mindene meg van, de nem elégedett az életével, úgy érzi, hogy valami hiányzik belőle. Aztán megismerkedik az új sráccal – Clayton Reeddel -, akibe tulajdonképpen belebotlik, de az első találkozás nem sikerül túl romantikusra. Onnantól kezdve Maggie érdeklődni kezd a titokzatos, zárkózott fiú után, aki elég szélsőségesen viselkedik: hol kedves és angyali, máskor viszont az őrületbe kergeti Maggie-t.

Ahogy a fiatalok jobban megismerkednek, kiderül, hogy Clay sokkal többet hallgat el a múltjáról, az egész életéről, és hogy egy furcsa betegségben szenved. Clay hangulata elég nyugtalanító, hol nagyon jó fej, hol viszont teljesen kiakasztó és már-már veszélyes saját magára és a környezetére. Mielőtt még megkérdeznétek, nem, ez nem fantasy – lehet a borító csak nekem utalt erre. Sejtelmes, de a könyv címe nagyon találó. Ahogy a fiatalok kapcsolata egyre mélyebb lesz, Clay rossz és elfojtott oldala pedig mindinkább előtérbe kerül; és ezzel együtt Maggie-t is egyre inkább lehúzza a sötétségbe.

A prológus nagyon jóra sikerült, valójában amiatt szereztem be a könyvet, mert az első pár oldal nagyon berántott a történetbe. A történet nagyon tanulságos, mindent elmond a fiatalok hirtelen, szenvedélyes fellángolásairól, illetve egy olyan pusztító szerelemről, ami mindkét félt felemészti. Azért is volt nagyon jó elolvasni, mert ismerek egy közeli barátot, aki sokáig hasonló párkapcsolatban élt, mint Maggie, és rajta is ugyanazokat a változásokat vettem észre, mint Maggie-n. Annak ellenére, hogy a párja folyamatosan feszítette a húrt, veszélyeztette mindkettőjüket és durva dolgokat művelt, a lány mégis mindig megbocsájtott a fiúnak, és mindig inkább magában kereste a bajt.

A szereplők szépen ki lettek dolgozva, mindketten összetett, érdekes személyiségek, nagy örömömre leginkább Clay – akinek köszönhetően jobban megértettem az ismerősöm korábbi párkapcsolatát, mert a fiú teljesen hasonlóképpen viselkedett. Lehet, hogy néhol egy kicsit vontatott. Erős. Szenvedéssel teli. Fájdalmas. De ez a téma pont ilyen. Szerintem gondolkodásra készteti az embert.

Egyedül Maggie barátai nem tetszettek, mert bár legjobb barátok voltak, de nem tettek semmit Maggiért, elég sekélyesre sikerültek és csak a saját maguk problémáival voltak elfoglalva.

Egy-két logikai hibát elnézve, nagyon érdekes történet volt, örültem, hogy kezembe foghattam, és ajánlom minden olyan olvasónak, akik egy kicsit már unják a szirupos szerelmes sztorikat! 🙂

Kedvenc idézetek:

Fura, mennyire megváltozhat minden röpke két nap alatt.

A barátok nem hagyják ott egymást, ha a másiknak szüksége van rájuk.

Életem legspontánabb eseménye eddig az volt, ha kiengedtem a hajam.

Összességében a történet:

toll2toll2toll2toll2

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: