A legdrágább dolgok, amire J.K. Rowling valaha költött

A The Richest nevű oldalon találtam ma egy érdekes cikket, amiben azt gyűjtötték össze, hogy melyek azok a dolgok, amiért J.K. Rowling jelentős összegeket szórt el. Azt tudjuk, hogy Rowling egyébként nem fukarkodik, hogyha adakozásról van szó, saját alapítványa is van, illetve legutóbb az ausztrál bozóttüzekkor is jelentős összeggel segítette a rászorulókat, így talán nem vetjük a szemére, hogy ilyesmikre költi az egyébként elképzelhetetlenül nagy vagyonát.

#1 Jacht – 19,2 millió dollár

Yacht

Rowling eredetileg ezt a jachtot Johnny Depptől vásárolta, és 2017-ben maga is eladásra kínálta. 19,2 millió dollárt kért érte, vagy heti 130 000 dollárért bárki bérbe vehette. A jacht összesen három fedélzettel rendelkezik, amelyben 10 ember elszállásolását biztosíthatjuk 4 hálószobában.

#2 A szomszédja háza + faház építése – 2 millió dollár

harry-potter-tree-house

Rowlingnak volt egy háza Edinburgh-ban, és ki akarta terjeszteni a kertjét, ezért 1,6 millió dollárért megvásárolta az egyik szomszéd házát. A házat lebontatta, hogy helyet biztosítson ezeknek a csinos kis faházaknak, amelyeket nyilvánvalóan a Harry Potter sorozat ihletett. 400 000 dollárba került, hogy elkészítsék ezeket a faházakat, így kb. 2 millió dollárt kóstált ez a kerti upgrade. A szomszédaitól számos tiltakozás érkezett ezzel a felújítással kapcsolatban, hogy nem illik a tájhoz és az utcaképbe, ám végül Rowling nyert.

#3 Dizájner ruhaköltemények – 5000 dollár

JK-Rowling-Dress

Lehet, hogy Rowling nem visel ilyen drága ruhákat a hét minden napján, de a vörös szőnyegen ő is előszeretettel bújik szép ruhákba. Az egyik legjelentősebb és talán legszebb ilyen ruhaköltemény, a zöld-rózsaszín Oscar de la Renta ruha a 2011-es kollekcióból, aminek pontos árát Rowling és menedzsmentje nem tette közzé. Az Oscar de la Renta ruháinak ára 5000 dollár körül van, így csak feltételezhetjük, hogy Rowling valahol ezen az árszínvonalon költött.

#4 Lumos Alapítvány – 336 millió dollár

Ez egy jótékonysági szervezet, amelyet maga Rowling indított, és amelynek célja a szegény helyzetben lévők és az árvaházakban felnövő gyermekek megsegítése. Nem egyértelmű, hogy Rowling mekkora összeget fordít a szervezetre évente, ám eddig 336 millió dollárt fordítottak olyan közösségi programokra, amelyek jobb világot teremtenek számunkra.

#5 The Hamptons-i vakációk – 250 000 dollár

the-hamptons

Rowling szeret vakációzni és mivel gyakran jár az Egyesült Államokban is, úgy döntött, hogy bérel a családjának egy szép kis otthont. A választása a The Hamptons nevű helyre esett, ami Long Islanden található – tulajdonképpen egy óceánparti szakasz, ahová főként nyáron látogatnak az emberek. Mivel 500.000 dollárt kértek a két hónapos maradásért, Rowling sokkalta ezt az összeget, és sikerült lealkudnia 250.000 dollárra, amiért cserébe Bridgehamptonban bérel egy gyönyörű házat. Azt tudni kell, hogy Bridgehampton a nyolcadik legdrágább környék az egész Egyesült Államokban.

#6 Luxus ékszerek – 15 000 dollár

Nem titok, hogy Elizabeth Gage Rowling kedvenc ékszertervezője. A tervező kollekcióiból számos gyűrűt, karkötőt és fülbevalót viselt már, és egy biztos, mindegyik nagyon drága. Nem tudjuk a vásárolt darabok pontos árait, de ha megnézzük az online katalógust, akkor átlagosan az ékszerek mintegy 16 000 dollárba kerülnek.

#7 Személyi védelem – 160 000 dollár

Az írónőt a világ minden táján ismerik, ezért gyakran utazik egy komplett testőri csapattal. Ők gondoskodnak az írónő biztonságáról, hiszen a rajongók állandóan megrohamozzák, akármerre jár. Így nemcsak különleges eseményekkor, például filmpremierekkor, könyvek megjelenésekor és sajtóeseményeken van szükség védelemre, hanem akkor is, amikor elmegy vásárolni.

#8 Az Edinburgh-i otthon – 2,9 millió dollár

j.k.-rowling-edinburgh-home

Az írónő birtokában állt ez az ingatlan, 2009-ben vásárolta, majd egészen 2015-ig éltek itt családjával. Ez ugyanaz a ház, amihez később a szomszéd telkét csatolta. Kétszintes, számos hálószoba, hatalmas kert és egy nagy dolgozószoba is található benne. Több könyvet is itt írt meg, viszont Edinburgh egyik forgalmasabb részén található, így nem rendelkezett elég privát szférával, és Rowling túladott rajta.

Ne vessük meg Rowlingot, amiért ezekre az ingó- és ingatlanokra költ, véleményem szerint szerényebb életet él, mint bármelyik híresség. Ne feledjük, Rowling a leggazdagabb angol női író, mégsem rest alapítványoknak és segélyszervezeteknek adakozni vagyonából.

 

Ha tetszett a cikk, dobj egy csillagot vagy lájkot!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: