15 dolog, amit nem tudtál eddig a Beavatottról

Mostanában az egyik kedvenc sorozatom A Beavatott széria. Még jobban is tetszik, mint az Éhezők viadala, Tris és Négyes történetét és a két főszereplő személyiségét sokkal közelebb érzem magamhoz.

Hétvégén újranéztem az eddig megjelent filmeket, és gondoltam, hogy kutakodok egy kicsit filmes és könyves kulisszatitkok után, amivel talán nem mindenki találkozott velük, és másokat is érdekelhet. 🙂

1, A zipline-s jelenet – amiben Tris egy hatalmas irodaépület tetejéről zúg le egy kötélen – majdnem kikerült a filmből. Az első forgatókönyvből kihúzták a jelenetet, ám végül még is leforgatták, mert a könyv egyik meghatározó jelenete volt. De még milyen jól tették! Ráadásként ebben a jelenetben az írónő, Veronica Roth is szerepel.

2, A főszereplő gárda komoly felkészülési időszakon – két hónapig tartó táborban – vett részt a forgatások elkezdése előtt, ahol különböző trénerekkel megtanultak pusztakézzel vívni, kést dobálni, lőni és egymással harcolni. Nem csak a forgatások előtt, de a színészeknek a forgatás alatt is jól kellett teljesíteniük, ezért mindennap 90 perces kardió- és nyújtóedzést kaptak, valamint 15 percet edzettek késekkel.

Divergent_tumblr_gallery_11

3, Miles Teller (Peter), és Shailene Woodley (Tris) nem először játszik együtt, mert a Divergent sorozat előtt Az élet habzsolva jó című filmben egy párt alkottak. A forgatáson Miles és Shai összebarátkoztak, ezért nagyon nehéz volt számukra leforgatni azokat a jeleneteket, amikben egymással kellett harcolniuk. Abban a jelenetben ahol Tris és Peter egymással küzd, aztán Tris eltalálja Peter torkát, nem megjátszott jelenet volt, Miles Teller igazi torokhangját hallhatjuk, mert maga is meglepődött, hogy Shai tényleg megtámadta.

4, Kate Winslet öt hónapos terhes volt a forgatás alatt. Igaz, hogy a jeleneteit négy hét alatt felvették, ez miatt kevésbé tűnt fel a nézőknek a változása, de mindig olyan helyzetben láthatjuk, ahol nem mutatják a hasát, vagy mindig mappát vagy iPodot tart maga előtt.

5, Bár a könyvben Tris 16 éves, Shailene 23 éves volt, amikor megkapta a szerepet. Négyes a történet szerint 18, míg az őt alakító Theo James akkor már 30-as éveiben járt.

570f735ea23d939eba773de6ce4aaa846, Shailene Woodley volt az egyetlen, akit meghallgattak Tris szerepére. Shai viszont csak azután fogadta el a szerepet, miután beszélt barátnőjével, Jennifer Lawrence-szel, aki rábeszélte Shait.

7, Az egész forgatás szupertitokban zajlott. A külső jeleneteket “Catbird” kódnéven forgatták, hogy a sajtó és a rajongók ne leplezhessék le.

8, Miles Teller először Négyes szerepére jelentkezett, de aztán úgy döntött, hogy nem tudná hitelesen megformálni a karaktert. Aztán estély kapott Eric megformálására, de azt is elutasította. A rendező ezután nézte meg Az élet habzsolva jó című filmjét, és visszahívta még egy meghallgatásra. Ekkor ajánlották fel neki Peter szerepét.

9, Mivel a rendezők és a szereplők nagyon komolyan vették a munkát, ezért többen több sérülést is szereztek. Shai több heget is szerzett a mellkasán és a csípőjén. Theo James volt az egyetlen, aki minden harcjelenetet dublőr nélkül csinált.

10, Ez volt az első film, ahol Shai és Ansol Elgort együtt játszott. Egyébként pedig a Carrie c. film remake-je lett volna, ha Shai elfogadta volna Carrie White szerepét. A következő film, amiben együtt játszottak a Csillagainkban a hiba.

tumblr_n4362rDowI1sbvr5ao1_500

11, A Négyes hátán és tarkóján található tetoválás naponta 3 órán keresztül készült, miközben Theo jazzt hallgatott. 

12, Az írónő már az elejétől fogva tudta, hogy mi lesz a harmadik könyv vége. Ráadásként, amikor elmondta a szerkesztőjének, az nem beszélte le róla.

13, A 2013-s Nemzeti Könyvfesztiválon Roth elmondta, hogy a történetet megpróbálta megírni Caleb és Natalie Prior szemszögéből, egyfajta naplóbejegyzések formájában, de aztán nem tudta úgy befejezni a könyvet, ahogy szerette volna, ezért ezt az ötletet elvetette.

14, Veronica Roth félelmei egyaránt megtalálhatók Trisben és Négyesben is. Az írónő egy interjú során elmondta, hogy fél a madaraktól, és tériszonya is van.

15, Veronica Roth a Northwestern University-re járt, amikor elkezdte írni A Beavatott sorozat első részét, és még azelőtt adta el a filmes jogokat, hogy lediplomázott volna.

Remélem, tetszett a cikk. 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: