Könyves&Filmes ajánló – 8.

Mostanában láttam pár újabb filmet, amit szintén könyv alapján készítettek, így gondoltam, megosztom veletek is az élményt!

48. Egy különc srác feljegyzései

Nem csak azért izgatott, mert két kedvenc színészem játssza a főszereplőket (Emma Watson és Logan Lerman), hanem mert már korábban jó “kritikákat” olvastam róla. Sajnos, a filmes betekintő egy kicsit semmitmondóra sikerült, ám a Moly.hu-n található fülszöveg sokat elárul a könyvből, ami egy kis betekintést nyújt a mai fiatalok életébe: első szerelem, szex, drogok, bulik, de sok mindenre meg is tanít minket, pl. hogyan álljunk ki barátaink mellett. Nagyon sok mondanivalója van, ezért mindenképpen ajánlom!

Trailer itt.

Író: Stephen Chbosky

49. Műkincsvadászok

Aki szereti a háborús filmeket, annak ez a film is kötelező. Egy kicsit más oldaláról mutatja be a II. világháborút. Köztudott, hogy Hitler és a nácik megpróbálták az összes fellelhető műkincset elrabolni, amerre csak jártak. Roosevelt pedig kiadta a parancsot egyfajta “elitalakulat” megszerezésére, aminek a feladata visszaszerezni az értékes történelmi ereklyéket, festményeket stb. A film már csak azért is érdemel egy kis figyelmet, mert olyan színészek vonulnak fel benne, mint George Clooney, Matt Damon, John Goodman és Bill Murray.

Trailer itt.

Író: Robert M. Edsel

50. A nagy Gatsby

Hát, Leonardo DiCaprio régóta nagy kedvenc (egészen pontosan a Titanic óta… jóól vannna 😛 ),  egyszerűen nincs olyan filmje, amit kritizálni tudnék. Imádom! A filmben még olyan színészeket is viszontláthatunk, mint a Pókember óta eltűnt Tobey Maguire, vagy a Drive-ból ismert Carey Mulligan, és persze a betétdalok sem rosszak.

Trailer itt.

Író: F. Scott Fitzgerald

51. Feledés

Oké, a Feledés egy kicsit kilóg a sorból, mert egy képregény alapján készült, méghozzá Joseph Kosinski jóvoltából, aki egyébként olyan filmnél segédkezett, mint a Tron remake-je, a Tron: Örökség. Tom Cruise és Morgan Freeman játsszák a főszerepet.

Trailer itt.

Író: Joseph Kosinski

52. Paranoia

A 2013-s film olyan neveket vonultat fel, mint Liam Hemsworth, Gary Oldman, Harrison Ford és Richard Dreyfuss. A sztori egy fiatal, ambiciózus srácról szól, aki egy giganagy informatikai cégnél dolgozik elég piti pénzért, ám egy napon lehetőséget kap a főnökétől, hogy a konkurens mamutvállalatnál kémkedjen a következő termékük után. A végén persze kiderül, hogy senki sem játszik tisztán.

Trailer itt.

Író: Joseph Finder

53. Bízz a szerelemben

Az utolsó film szintén kilóg a sorból, mert bár nem könyv alapján készült, de egy olyan családról szól, ahol három írót is találni. 🙂 Az apa, Bill egy híres regényíró, aki azóta nem írt, mióta a felesége (Jennifer Connelly) elhagyta őt egy fiatalabb férfi miatt. A lányukat Lily Collins alakítja, akinek az első könyve éppen most jelenik meg, a fiúkat pedig Nat Wolf (Csillagainkban a hiba) játssza, aki nővérével ellentétben inkább a thriller világa felé kacsingat. Nem véletlenül Stephen King az egyik kedvenc írója, akinek a hangja szerepel is egy rövid jelenet erejéig. A három központi karaktert az élet különböző próbák elé állítja, de végül minden helyrerázódik a szerelem segítségével. 🙂 Tetszett, hogy az apa fizet azért, hogy a gyerekei naplót vezessenek, talán, ha nálunk is bevezetjük ezt, akkor minden más lenne. 🙂

Trailer itt.

folyt.köv.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: