Könyves&Filmes ajánló – 6.

A mostani válogatás egy igazi csajos széria. Néhány olyan film, ami elengedhetetlen a fiatal, tinédzser lányok, vagy az idősebb, romantikára vágyó nők életéből. 🙂

julie-julia33. Julie & Julia – Két nő, egy recept

Meryl Streep és Amy Adams alakította Julie Powell regényének két főhősnőjét. Az egyik Julie Powell maga, aki elhatározta, hogy 365 nap alatt elkészíti a híres Julia Child francia konyhaművészetről szóló könyvében található recepteket, amit egy blogon publikál. A másik Julia Child, akinek élete is megelevenedik a képernyőn.

Író: Julie Powell

 

In Her Shoes34. Egy cipőben

A történet két testvérről szól, Maggieről, a kicsit szeleburdi, bulizós, hebrencs lányról, és testvéréről Rose-ról, aki mindenben az ellentéte. Ez miatt nem is igazán jönnek ki egymással. Egy napon felkeresik a nagyanyjukat és onnantól kezdve gyökeresen megváltozik a gondolkodásmódjuk.

Író: Jennifer Weiner

 

neveletlen hercegnő35. Neveletlen hercegnő

Az egyik kedvenc fiatalkori filmem, ahol a csúf, átlagos lányból, gyönyörű királylányt varázsolnak. Tetszik ez az egyfajta Hamupipőke történet, ahol a végén Mia magára talál. Érdemes elolvasni Meg Cabot könyvsorozatát, a napló jellegű stílus miatt nagyon élvezetes, és mélyebben megtudjuk Mia gondolatait is, viszont a többi karakter kevésbé bontakozik ki, mint a filmben.

Író: Meg Cabot

Nem férek a bőrödbe36. Nem férek a bőrödbe

A sztorit biztosan nagyon sokan ismerik, mely egy karrierista anyáról és a lázadó lányáról szól, akik folyton veszekednek és nem restek a másik fejéhez vágni dolgokat. Egy veszekedés után azonban egy kínai szerencsesüti örökre megváltoztatja a gondolkodásukat, mikor egy napra testet cserélnek.

Író: Mary Rodgers

 

Endless Love37. Végtelen szerelem

Egy modern Rómeó és Júlia történet, ahol a gazdag lány, Jade és David szerelmét nem csak a származásuk, de a családjuk is meg szeretné akadályozni. Brooke Shields és Martin Hewitt főszereplésével már készült egy korábbi verzió, de én bátran ajánlom a mostani Gabriella Wilde és Alex Pettyfer párost.

Író: Scott Spencer

 

Szerelmi leckék hitetleneknek38. Szerelmi leckék hitetleneknek

Mandy Moore már nagyon sok jó filmben játszott, ez a mostani szintén üt. A filmben egyébként Sarah Dessen két könyvét dolgozzák fel, az Egy felejthetetlen év-ből és a That Summer-ből vegyítették össze a cselekményt.

Író: Sarah Dessen

 

 

Doktor Szöszi39. Doktor Szöszi

Ki gondolta volna, hogy a nagyravágyó Elle Woods történetét már korábban papírra vetették? Dr. Szöszi alakja azóta is minden szőke hajú lány/nő példaképe.

 

Író: Amanda Brown

 

Szerencsecsillag40. Szerencsecsillag

A kis Zac Efron, akit mindenki a High School Musical Troy Boltonjaként ismert meg, mára egy sármos, izmos szépfiú lett, aki a Szerencsecsillagban egy Irakból hazatérő katonát alakít, aki fél Amerikán keresztül gyalogol hűséges német juhászával, Zeusszal, hogy felkeresse azt a lányt, akinek a fényképe szerencsét hozott neki a háborúban.

Író: Nicholas Sparks

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: