Könyvkritika – Pokoli báléjszakák

Természetes, hogy a borító miatt akadt meg a szemem rajta. Az Alkonyat őrület alatt szereztem meg a könyvet, hogy kis kiegészítő misztikus történeteket olvassak.

Pokoli báléjszakákMeg Cabot · Kim Harrison · Michele Jaffe · Stephenie Meyer · Lauren Myracle – Pokoli báléjszakák

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ
Oldalak száma: 246
Kiadás éve: 2009

Áll a bál, de para! Az öt izgalmas történet középpontjában a bál áll, pontosabban afféle para-bál, ahol aztán pokoli táncot lejtenek mindenféle lények. Délután, amikor még azon görcsöltél, hogy kétballábas vagy, és leginkább a ruhásszekrényed szegényessége aggasztott, eszedbe sem jutott, hogy maga a Nagy Kaszás visz majd táncba… Márpedig ő nem azért kért fel, hogy a toiletted dicsérje… Némely estély akciódússá fajul, olykor kivégeznek egy harapós kedvű vámpírt, angyalok csapnak össze démonokkal, szóval valamivel izgalmasabbak, mint egy retro öltönyös DJ szövegelése, és a lakásból sem kell kimozdulnod. Az ajtóval ne bajlódj, vagy bejönnek, vagy nem… Szóval, engedd el magad! Rémes estéd lesz!

Az írónők közül csak Meg Cabot és Meyer nevét ismertem, a másik három írónő ismeretlen volt a számomra, bár hallottam, hogy mindhárman szintén bestseller szerzők. Bár nem vagyok kifejezetten novellakedvelő, sem írni, sem olvasni nem szeretem őket, mégis úgy gondoltam, hogy látókörtágítás okán szerzek magamnak pár jó percet. Sajnos ennek ellenére, nem azt kaptam, mint amire számítottam. Meg Cabot története tetszett a legjobban, míg Meyer és a másik három hölgy (ezeket csak félve írom le), meg sem közelítették egy kiadható történet színvonalát. Igaz, hogy novellák, de sokkal inkább úgy tűnik, mint egy írói közösségben vagy íróiskolában dobták volna össze egy hét alatt őket. Az egyik közülük (inkább nem írom le melyik) – teljesen hülyeségnek tűnt, míg Meyerben is igazán csalódtam.

Mindenesetre egy nyári olvasmánynak tökéletes, ha éppen nincs más, illetve ha nem akarunk hosszú történetekbe bonyolódni, de arra nem érdemes, hogy megvegyétek. Inkább kölcsönözzétek.

Kedvenc idézetek:

Mire hangoltad a rádióállomást? S.Z.A.R. 98.9?

– Ariellel semmi gond!
– Ja, semmi, amit ne lehetne egy kis ördögűzéssel orvosolni.

Összességében a történet:

toll2toll2toll2

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: