Udvarlás könyvekkel könyveknek Book TAG

Mivel elég régen volt ilyen book TAG, gondoltam keresek még egyet. És a következő Udvarlás könyvekkel könyveknek Book TAG fogott meg, amivel a Könyvextrák blogon találkoztam.

1. lépés – Kölcsönös vonzalom

Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg
Sok ilyen volt, de ha vissza kellene emlékeznem a legutolsóra, akkor szerintem, Veronica Roth új regénye, az Árnyak és Jelek volt az, ami első látásra levett a lábamról. Gyönyörű kivitelezés, örülök, hogy a kiadó megtartotta az eredeti amerikai verziót.

2. lépés – Első benyomás

Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be
Nem szoktam fülszöveg alapján ítélni, de most egy ilyen eset jut eszembe, amikor megláttam a borítót, akkor nem igazán fogott meg, de a fülszöveg elolvasása után vettem rá magam, hogy végül megvegyem. Ez pedig Lauren Oliver Delírium sorozatának első része. A borító nem sikerült valami jól, de a fülszöveg elég érdekes felvetést ígért.

3. lépés – Csábítás

Egy könyv csodálatos írással
Persze, több ilyen is van, lehetetlen lenne egyet kiemelni, ezért én most a kedvenceimet felsorolom. Nicholas Sparkstól a Szerelmünk lapjai, a Vissza hozzád, A leghosszabb út, Az utolsó dal és a Menedék is nagy-nagy kedvenc. Érdemes elolvasni a Nyugalom tengerét, mert egy nagyon jó sztori két erősen sérülékeny karakterrel a középpontban. A Csillagainkban a hiba egyszerűen tökéletes, keserédes, de egyben humoros és fájdalmasan életszagú. A Mielőtt elmegyek és az Amíg élek pedig megtanít arra, hogyan értékeld az életet, hiszen sosem tudhatod, hogy neked mennyi jutott ezen a világon.

4. lépés – Első randi

Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad
Hülye lennék kihagyni az egyik kedvenc sorozatomat, a Harry Pottert, de hogy ne tartsatok ennyire mániákusnak, említek még párat. Ilyen a Nightshade, Alkonyat és a Párválasztó sorozat is.

5. lépés – Éjszakai telefonálások

Egy könyv, amit egész éjjel olvastál

Sokszor olvasok esténként, általában ilyenkor van időm, de akadt néhány könyv már, ami nem tudtam letenni, annyira lekötötte a figyelmem. Ilyen volt a Tizenhárom okom volt, A fekete ruhás nő (amit asszem egy éjszaka alatt olvastam ki), és a Holtodiglan.

6. lépés – Mindig rád gondolok

Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből

A legtöbb könyv ilyen státuszban van nálam, van úgy, hogy még hetekig (sőt, a HP sorozat esetében évekig) gondolkodom rajta. Legutóbb, ami ennyire a hatalmába kerített az az Iránytű önmagadhoz volt. Úgy tettem le, hogy legszívesebben még egyszer belekezdtem volna. Szerintem mindenkinek érdemes elolvasnia.

7. lépés – Testi kapcsolat

Egy könyv, aminek imádod az érintését
Imádom a könyveket szaglászni és magammal hordani, véleményem szerint, onnantól, hogy egy könyvet megveszek, onnantól folyamatosan testi kapcsolatban vagyunk, amíg ki nem olvasom, és méltó helyét el nem foglalja a polcomon. 🙂

8. lépés – A szülőkkel való találkozás

Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak ajánlanál
Sőt, ez többször elő is fordult. A korábban említett Nicholas Sparks regényeket az anyukámnak is kölcsönadtam, aki szintén meghatódott tőlük, sőt, még tovább is adta a kolléganőinek, egy beletartott legalább egy évbe, mire visszakaptam őket. Amit legutóbb a húgomnak ajánlottam a Feszülő húr sorozat volt, ő is rákapott. 🙂

9. lépés – A közös jövő

Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben
A Harry Potter és az Alkonyat sorozat is szinte minden évben előkerül nálam, de előszeretettel nyúlok Nicholas Sparks és Nora Roberts regényeihez is. Az egyik kedvenc young adult szerzőm Sarah Dessen, bátran ajánlom mindenkinek pl. az Altatódal, a Tökéletes, vagy az Álom két keréken regényeit.

10. lépés – Oszd meg a szeretetet

Kiket jelölsz?
Szerintem érdekes TAG volt, ezért ha bárkinek van kedve megcsinálni, tegye. 🙂
Ha tetszett, iratkozz fel a blogomra, hogy ne maradj le a frissítésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: