Kreatív írástechnikai feladatok 3# – Évszakok

A mai napon ismét egy kreatív írástechnikai feladatot hoztam nektek, hiszen sosem lehet eleget gyakorolni. 🙂

A művészeket, írókat – és mondjuk minden embert – inspirál a környezete, ugyanígy az évszakok is, azok változatossága, körforgása. Az évszakok jelenthetik az elmúlást, vagy az állandó mozgást, de használhatjuk témaként, metaforaként, vagy akár konfliktusként, amivel a főszereplőnk találja szembe magát.

Néha mindenki elakad kicsit az írással, ilyenkor nem szabad erőltetni, hagyni kell pihentetni a dolgokat,  hátha később a múzsa fejen csókol minket. Ez az idő kiváló arra, hogy ilyen írástechnikai feladatokat csináljunk, hátha megkapjuk a keresett választ, vagy segít minket továbblendíteni egy bizonyos ponton.

Használd a következő témákat vagy jeleneteket arra, hogy megírj egy verset, vagy akár csak egy rövid novellát, hidd el, sokat segítenek! Mindegy, hogy milyen stílus, zsáner, a lényeg, hogy írd ki magadból, ami először eszedbe jut.

Nyár

 • Egy nő egyedül sétál a tengerparton alkonyatkor (vagy hajnalban), és talál a homokban valamit. Lehet az egy palackposta, valamiféle kincs, vagy csak egy fél pár lyukas cipő, és ez a dolog teljesen megváltoztatja az életét.
 • Egy egyedülálló anya otthon hagyja két kisgyermekét a forró házban, de sosem tér vissza, mert elrabolják. Megírhatod akár a gyerekek vagy akár a nő szemén keresztül.
 • Írj egy novellát, verset, amiben szerepelnek a következő szavak: limonádé, hal, érett, sós, szeder, homok, tengerpart, hőség.

Ősz

autumn-21498_1280

 • A főszereplő éppen a borostyánszínű lehullott leveleket gereblyézi, amikor a szomszéd kutyája hirtelen átszökik a kerítésen és szétugrálja a fáradságos munkával összekotort falevélhalmot. Ekkor a főhős elhatározza, hogy végre tesz valamit a kibírhatatlan szomszédokkal.
 • Közeleg a Halloween, a főhősünk nagyban készülődik: jelmezeket varr, kicsinosítja a házat, karamellizált almákat készít. Ám mikor kinéz az ablakon, valami furcsát lát a kertben.
 • Írj egy novellát, verset, amiben szerepelnek a következő szavak: aranyszínű, tea, könyv, padlás, gesztenye, dió, ropog, gyertyaláng, kandalló.

Tél

 • A szülők éppen a nagy bevásárlást végzik a karácsonyi időszakban, amikor az ötéves kisfiú elszakad tőlük és hirtelen egy hófödte csodaországban találja magát néhány kedves beszélő állat társaságában.
 • A főhős éppen hazafelé tart a munkahelyéről december 24-én, amikor meglát egy hajléktalan embert az egyik közeli park padján. A főhős odamegy hozzá.
 • Írj egy novellát, verset, amiben szerepelnek a következő szavak: hópehely, kalács, ezüst, fahéj, meleg, kötőtű, farakás, tüll, alkohol. hot-chocolate-1068703_1280

Tavasz

 • Az első hóvirág kinyílik, de egy járókelő leszakítja a főhős előkertjéből. A főhős észreveszi, és kisiet hozzá.
 • Kilenc kiskutya születik a főhős fészerében, az anyjuk meghalt, így a főhősnek kell gondoskodni róluk és gazdát kell keresnie nekik.
 • A főhős vadászni megy a közeli erdőbe, de észrevesz egy sérült állatot.
 • Írj egy novellát, verset, amiben szerepelnek a következő szavak: nárcisz, mező, cseresznyevirág, cinke, méz, almás pite, napsütés.

 

Sok sikert, és jó szórakozást kívánok! 🙂

Ha tetszett, iratkozz fel e-mail címeddel, hogy ne maradj le a frissítésekről!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: