Könyvkritika – Árnyak prófétája

Sokan nincsenek jó véleményen a következő könyvről. Én egy Alexandra kupon keretében jutottam hozzá, de nem bántam meg. Tény, hogy nem igen hallottam róla máshol, de a fülszöveg olvasása alapján izgalmasnak tűnt.

133356FG. P. Taylor – Árnyak prófétája

Kiadó: Alexandra Kiadó
Oldalak száma: 342

Kiadás éve: 2004

Az Árnyak prófétája olyan világ kapuit nyitja meg, amelyben lépten-nyomon boszorkányságba, babonákba és mágiába botlik az olvasó, ahol semmit nem lehet biztosra venni, és ahol az embernek végső áldozatként talán az életéről kell lemondania. Obadiah Demurral varázsló az egész Világegyetem legnagyobb erejét kívánja megszerezni, és nincs az a hatalom, amely megállítaná ebben. Talán egyedül Raphah, Kate és Thomas – valamint a titokzatos férfi, Jacob Crane – hiúsíthatja meg, hogy elérje célját. Az izgalmasan szőtt hősies történet, amelynek minden fordulatában kultúrtörténeti, néprajzi érdekességekre, csalókra és varázslókra bukkanhatunk, minden korosztály számára lebilincselő olvasmány. A borzongás, a feszültség és a veszély szinte tapintható közelsége megragadja a figyelmet, és a végletekig feszíti a képzelőerőt. A fantázia baljós tartományainak határát feszegető, lebilincselően megírt regény arra keresi a választ, hogy felülkerekedhet-e az ember a gonosz erőkön. Vagy az ördög tévedhetetlen és legyőzhetetlen? Járjon utána, kedves Olvasó!

Számomra a következő könyv egy kedves kis gyerekmese, ami bővelkedik izgalmas fordulatokban. Bár a Moly.hu-n elég kevés értékelés született és a vélemények sem jók, számomra egy nagyszerű történet. Van benne egy kis Tolkien és Lewis, olyan könyv, amit a kisiskolás gyerekem kezébe adnék. Tetszettek benne a helyszínek, a szereplők, Kate és Thomas nagyon szimpatikusak voltak.

Egy, a szél, mely nyugaton támad,
Kettő, a Föld, mely életet ád,
Három, a tűz, mindent elemésztő,
Négy, a víz, mi gyógyírt nyújt,
Öt, a Hold, ösvényünket világítsd,
Hat, a Nap, legerősebb mind közül,
Hét, az úr, kit ma éjjel idézünk.

gptaylor

Bírom az ilyen vallásos könyveket, igaz, hogy sokaknak nem tetszett, de szerintem jó könyv volt. Egyetlen hátránya, hogy nem figyelt annyira a jellemek megformálására, én szerettem volna tudni, hogy Thomas milyen valójában, illetve az elején nem is lehetett pontosan tudni, hogy ki akar lenni a főszereplő. De ha belegondolok, hogy inkább gyerekmese, így nem is olyan fontosak ezek a részletek. 🙂 A lényeg az izgalom, a sok kaland, amibe a szereplők keverednek és a sok természetfeletti.

Tény, hogy nem olyan részletes és kidolgozott mint egy Tolkien mű, de van olyan fordulatos, hogy bátran ajánljam a fantasy-kedvelőknek.

Kedvenc idézetek:

Nem a megélt évek vagy a király minden aranya az, ami gazdaggá tesz valakit, hanem a szeretet, melyet élete során kivív.

Titkot osztani meg egy gyerekkel, és azt mondani neki, hogy tartsa is meg, olyan hasztalan próbálkozás, mint egy pillangót életben tartani a hóvihar közepette.

Összességében a történet:

toll2toll2toll2toll2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: