Könyvkritika – Smink nélkül

Szurovecz Kitti munkásságáról egészen addig nem tudtam semmit, míg rá nem találtam a Könyvmolyképző Facebook oldalára. Akkor olvastam, hogy hamarosan új könyvvel jelentkezik, még pedig, amit Robert Pattinson és az ő élete ihletett. Aztán jobban kutakodva leltem rá a Smink nélkül című könyvére.

Smink nélkülSZUROVECZ KITTI – SMINK NÉLKÜL

Kiadó: SANOMA MEDIA
Oldalak száma: 272
Kiadás éve: 2010

Sztárok, hírességek, celebek. Különös, zárt világ: az egekig repítheti azt, akinek sikerül ide bejutnia. Pénz, hírnév, csillogás melyik fiatal lány ne áhítozna rá? Melyikük ne adna meg bármit, hogy beletartozhasson? Szombati Lillának úgy tűnik, minden összejött: a gyönyörű fotómodell fényes médiakarrier küszöbén áll. Ám a múltjában rejlő titkokra egy ambiciózus újságírónő vadászik és a bulvárlap leleplező címlapsztorija alaposan összekuszálja a szálakat. A fiatal írónő, Szurovecz Kitti nagyon jól ismeri ezt a világot, hiszen a Meglepetés magazinnak hétről hétre készíti a sztárinterjúkat. Neki már régóta megnyílnak a hírességek: elmondanak olyan titkokat is, amelyeket nyomtatásban nem akarnak viszontlátni. A Smink nélkül természetesen nem róluk szól, a regény szereplői kitalált személyek, de az ügyesen bonyolított, fordulatos cselekmény, az érzékletesen megjelenített médiavilág képe sokat elárul arról, mi rejlik a csillogó kulisszák mögött.

Bár nem szokásom Magyarországon játszódó történeteket olvasni, a Smink nélkül a fülszöveg alapján nagyon vonzóvá vált. A könyv erőssége, hogy hitelesen mutatja be azt a világot, amit egy hétköznapi ember aligha ismerhet meg úgy igazából, kendőzetlenül. A munkám során félig-meddig én is részese voltam/vagyok ennek a világnak,  így teljes bizonyossággal állítottam, hogy a könyv hiteles.
Tetszettek a valóságos szereplők, akikben egy-egy jellegzetes embertípus én is felismertem. A könyvben minden benne van, ami a “sztárság” tényét hivatott szimbolizálni: ármány, kihasználás, szex, drogok, alkohol, hűtlenség, k*rvázás, képmutatás, egy kis csetepaté, beképzeltség, “villogás” stb.Szurovecz Kitti

Engem a könyv őszintén meglepett, nem gondoltam volna, hogy ennyire valósághű és izgalmas tud lenni. Imádtam a végét, ahogy Kitti játszott velünk. .. alig bírtam kivárni a csattanót. 🙂 A cím nagyon találó, tényleg a sztárság árnyoldalát mutatja be, és nem azt, amit mi a tévében vagy a médiumokban látunk, hanem azt az igazi, kegyetlen való világot, amiben a sokak által magasztolt, istenített “celebek” élnek.
Én örültem, hogy olvashattam.

Összességében a történet:

toll2toll2toll2toll2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: