Könyves&Filmes ajánló – 5.

Ma egy kicsit keményebb filmösszeállítást hoztam Nektek. 🙂

Shining27. Ragyogás

A The Shinig Stephen papa újabb remeke. Jack Nicholson ajtón áttörő feje azóta is kísért esténként. Nem értem, hogy King miért nem volt elégedett vele, mikor a film megjelent, szerintem nagyon ütős, még több mint 20 év elteltével is rettegek ettől a fogsortól. 🙂

Író: Stephen King

 

sleepy-hollow28. Az Álmosvölgy legendája

Tim Burton fantasy/horror meséje Johnny Depp és
Christina Ricci főszereplésével. A film egyébként Oscart és BAFTA-díjat is kapott a nagyszerű díszletekért és jelmezekért. A képi világ azt a borongós hangulatot hozza, mint a többi jól ismert Burton munkában, amit az Ollókezű Edwardban, a Karácsonyi lidércnyomásban is megismertünk.

Író: Washington Irving

american-psycho-dvd29. Amerikai pszichó

A film Bret Easton Ellis leghíresebb 1991-ben megjelent regénye alapján készült, melynek főszereplője a  rasszista, homofób Patrick Bateman manhattani üzletember, aki mindamellett egy sorozatgyilkos is. A filmben Christian Bale nagyszerűen alakít, a könyv pedig igazán érdekes E/1 személyű elbeszélésben.

Író: Bret Easton Ellis

 

A rettegés háza30. A rettegés háza

A főszerepet Ryan Reynolds és Melissa George kapta. A történet szerint 1974-ben a Long Island-i Amityville-ben meggyilkolták az Ocean Avenue 112. szám alatti házban lakó családot. Kiderül, hogy Ronald Defeo, az egyik gyerek volt a gyilkos, akit furcsa hangok késztettek a gyilkolásra. Ebbe a házba költözik a Lutz család, akik hamarosan észreveszik, hogy a házzal valami tényleg nincs rendben.

Író: Jay Anson

Bone_collector_poster31. A csontember

Lincoln Rhyme egy baleset következtében lebénult, teljes életét az ágyhoz kötve éli. Azonban mikor egy különös sorozatgyilkos jelenik meg a városban, régi kollégái felkeresik az agyafúrt rendőrt, hogy leplezze le a magát Csontembernek nevező gyilkost.

 

Író: Jeff Deaver

perfume_xlg32. Parfüm

Jean-Baptiste Grenouille egy szegénysorból származó fiatal Giuseppe Baldini, egykori híres parfümkészítő mellé áll segédnek, aki megtanítja őt a parfümkészítés fortélyaira. Grenouille elhatározza, hogy megalkotja a számára tökéletes illatot: a gyönyörű, fiatal lányok bőrének illatát, ám ezért komoly árat kell fizetnie: ártatlanokat kell ölnie.

Író: Patrick Süskind

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: