Könyvkritika – Alkonyat – Kulisszatitkok

Az előző Steph könyvvel ellentétben a mostani sokkal nagyobb élményt jelentett számomra, mert tényleg olyan érdekes információkat tartalmazott, amit korábban nem igen tudtam.

Alkonyat - KulisszatitkokMark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat Kulisszatitkok

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 142
Kiadás éve: 2009

Stephenie Meyer regénye több mint 30 hétig vezette a New York Times bestseller-listáját. Emellett elmondható, hogy mára világszerte igazi kulturális jelenséggé vált. 2008-ban a Twilight saga első részéből nagysikerű filmet forgattak. Az alapos, gazdagon illusztrált kötet segítségével megtudhatod, hogyan született film az Alkonyatból, ebből az olvasók millióit magával ragadó történetből. Az igényes kiállítású krónikáskönyv bemutatja, miként varázsolta mozivászonra Catherine Hardwicke díjnyertes rendezőnő és csapata Meyer lélegzetelállító világát. Az ismert szerző, Mark Cotta Vaz eddig be nem mutatott fényképek, exkluzív interjúk és személyes beszámolók segítségével kalauzol minket a színfalak mögé. Megismerkedhetünk a rendező, a producerek és a díszlettervezők munkájával, így szinte magunk is részesévé válunk az alkotás folyamatának. A könyvből sok egyéb kulisszatitok és anekdota mellett az is kiderül, hogyan született meg a Cullen család címere, miként forgatták a film legdrámaibb jeleneteit, sőt még az is, hogy miért szikrázik a napsugaraktól olyan csodálatosan a vámpírok bőre. És a film forog tovább…

A könyv legnagyobb pozitívuma a rengeteg színes, nagyméretű kép. 🙂 Nem csak a filmből, de a kulisszák mögül is. Jó volt olvasni háttérinfókat egy olyan történetről, amit amúgy is imádok. Köztük megtudhatjuk, hogy a filmstúdió egyes dolgozói már a könyv megjelenése előtt is felfigyeltek a sikergyanús kéziratra, hogy milyen megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie a stábnak, hogy alig 45 nap alatt leforgassák az amúgy is kis bugetre szabott filmet.

Tetszettek benne a film készítőinek megjegyzései, hozzászólásai, hogy egyes jelenetekről belső, már majdnem intim infókat tudunk meg. Például, tudtátok, hogy abban a bizonyos csókjelenetben Kristen Stewart a rendező, Catherine Hardwicke pólóját viselte? Vagy hogy szinte mindent eredeti helyszínen forgattak és csak kevés díszletet használtak? Hogy számítógéppel csak a vámpírok “csillogását” készítették, a többi kép az eredeti volt? Hogy Kristen póthajat viselt, hogy ezzel is időt spóroljanak meg az előkészületeknél?

Jól van, többet nem is írok. 🙂 Nagyon jó kis könyv, ajánlom minden twilighternek, vámpírimádónak, teamEdward vagy teamJacob tagnak. Tényleg megéri.

Összességében:

toll2toll2toll2toll2toll2

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: