Könyvkritika – Vámpírakadémia 1.

Egy hatrészes sorozat első kötetével állunk szemben. Akkor szereztem róla tudomást, mikor egyszer a Youtube bedobta nekem a film előzetesét. Addig nem is tudtam róla, hogy a könyv létezik. Lehet, hogy magamtól nem olvastam volna el, ha látom a címét, hogy Vámpírakadémia. Helyesbítek, biztosan nem. De ahogy megláttam az előzetest, tudtam, én ezt AKAROM!

Abban a kivételes megtiszteltetésben volt részem, hogy munkám során együtt dogozunk a BIG BANG MEDIA-val, akik a film haza forgalmazói, így részt vehettem a premier előtti vetítésen. A film eszméletlen jó volt! 🙂 A párommal és két barátommal mentem, és szétröhögtük az egészet. Persze nem árt, ha valaki kedveli a fantasy irodalmat és tisztában van a mostanában népszerű vámpíros sorozatokkal, mert a filmben van utalás bőven! 🙂 Bátorítok mindenkit, hogy nézze és olvassa el, mert nekem nagyon nagy élmény volt!

vámpírakadémiaRichelle Mead – Vámpírakadémia 1.

Kiadó: AGAVE KÖNYVEK
Oldalak száma: 236
Kiadás éve: 2009

A világsikerű sorozat első kötetében Lissa Dragomirt és Rose Hathawayt két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Az akadémia falain belül a két lánynak különböző viszálykodással, rosszindulatú pletykákkal, tiltott szerelemmel és fenyegetésekkel kell megbirkóznia. De mindketten tudják, hogy a legnagyobb veszély a kapukon kívülről leselkedik rájuk.

Bár elsőre úgy gondoltam, hogy lerágott csont és vámpíros sztoriból nem lehet újat kihozni (főleg néhány mélyrepülés után), de a trailer megmutatta, hogy igen, ebben van még valami. Ugyanis nem szirupos tinisztoriról van szó, hanem humoros, de mindamellett izgalmas-verekedős-püffölős-strigahajkurászós sztoriról.

vampire_academy

Kapunk olyan új fogalmakat, mint a morák, dampyrok, strigák, és mindez nagyon jól van kitalálva. Rose – a belevaló főhősnőnk – mindent elmond a legelején, ezért már a első pár fejezetnél benne voltam a történetben. Rose és Lissa visszakerül az akadémiára. Sokan kritizálták, hogy Alkonyat és HP keveréke. Hiszen a fiataloknak itt is egy kastély falain belül kell tanulniuk, sőt, a moráknak még természetfeletti képességeik is vannak. No nem szupergyorsaság, meg gondolatolvasás, hanem uralni tudják az elemeket. Ki a vizet, ki a tüzet stb. Olvasás közben becsuktam a fülemet, és csak olvastam. 🙂 Engem elvarázsolt.

Egyre csak olvastam és faltam a sorokat. Rose karaktere nagyon tetszett. Ő is egy belevaló csaj, aki képes bármikor segget rúgni, ha éppen úgy kívánja a szituáció. Lissát egy kicsit esetlennek és olykor kétszínűnek láttam, de aztán minden szépen meg lett magyarázva. Dmitrij. Az ügyeletes orosz szépfiú. Rideg, távolságtartó, éles nyelvű. Miért van az, hogy most meg mindenki érte bolondul? hmm… 🙂 Le Edwarddal, ide Dmitrijt!!! Mason és Christian is kedvenc karakterek voltak.

Richelle MeadEgyik résznél sem éreztem, hogy unalmas lenne, így gyorsan végeztem a könyvvel. Ráadásul a vége is igen meglepő volt, erre nem számítottam. Igazán nem tudok semmilyen negatívumot felhozni. A könyv végét úgy ahogy lezárta az írónő, de a filmből egyértelműen kiderült, hogy lesz itt még akció! 🙂 Engem megvett az írónő, kíváncsian várom a többi részt és a filmeket. 🙂

Kedvenc idézetek:

Én igazából mély tiszteletet táplálok azok iránt, akik kétkezi munkával töltik a mindennapjaikat, függetlenül attól, hogy milyennel. Az embereknek mindenhol el kell végezniük a vacakabb melókat is a megélhetésért.

Dmitrij egy antiszociális isten.

Nekem volt egy határozatlan idejű megállapodásom Istennel: én hajlandó vagyok hinni benne – már úgy nagyjából –, amíg ő hagy engem aludni vasárnaponként.

Összességében a történet:

toll2toll2toll2toll2toll2

 

Könyvkritika – Vámpírakadémia 1.” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: