G.R.R. Martin végre befejezi a Trónok harcát? – avagy, ez történik karantén idején

Előre is elnézést kérek, nem akartam én is felülni erre a koronavírusos szekérre, nem akarok kifejezetten erről posztot írni. Viszont való igaz, hogy a munkahelyemre nekem sem kell bejárnom, én is élvezem azt a plusz 4 órát, ami a vonatozás mellőzése miatt kerekedett az életemben. Jó hír, hogy mostanság ezért több időm van cikkeket írni nektek.

Lássunk csodát, biztosan nem csak engem, de sok más hasonló cipőben járó alkotót inspirál az új – ám egyébként borzalmas – apropó, ami az otthoni munkával jár. Így van ez George R.R. Martinnal is, aki maga is önkéntes karanténba vonult, de tájékoztatta rajongóit arról, hogy milyen intézkedéseket hoztak az emberek biztonsága érdekében, és megnyugtatott mindenkit a személyes egészségéről. Az egyik posztban kifejtette, hogy jelenleg a karanténnak hála „több időt tölt Westerosban, mint a való világban”, ez pedig arra utal, hogy a szerző a Tűz és jég dala könyvsorozat utolsó két könyvén dolgozik.

Nem titok, hogy a HBO Trónok harca sorozatának szörnyű befejezést írtak, az utolsó szezon pedig a legutáltabb mind a nyolc évad közül. A show fináléja annyira rosszul sikerült, hogy ez arra sarkallta a rajongókat, hogy írjanak egy petíciót, amiben arra kérik a készítőket, hogy írják át a sorozat végét és forgassák is újra. A petíció arra is kiterjedt, hogy az HBO cserélje le a rendező- és írópárost, David Benioffot és DB Weiss-t. Sajnálatos módon, a rajongók zavargása és rossz értékeléseinek ellenére, a HBO úgy döntött, a sorozatot a jelenlegi formájában zárja le, és ehelyett az olyan új projektek felé fordítja a fejét, mint például a közelgő House of the Dragon sorozat, amely a Targaryen-ház múltjára és történetére összpontosít.

grrm-photo

A show rajongóinak azonban van egy utolsó vigasza, hogy az eredeti regényeket, amelyek a show alapját képezték, George R. R. Martin másként zár majd le. G.R.R. Martin meg is ígérte a rossz vélemények láttán, hogy a két utolsó könyv más befejezést kap, így csökkentve a rajongókban keltett hiányérzetet.

G.R.R. Martin a sorozat befejezése óta lelkes blogolóvá vált, elég sűrűn oszt meg a mindennapjairól és a munkájáról posztokat. Martin azt a szomorú hírt is megosztotta, hogy a neve alatt futó Jean Cocteau Cinema-t (egy a saját tulajdonában álló mozi Santa Fe-ben), és a szintén a nevéhez köthető Meow Wolf nevet viselő összművészeti kiállító-szórakoztatási központot is be kellett zárnia. Martin könyvesboltja, a Beastly Books március 19-én zárt be.

Öröm az ürömben, hogy a sajnálatos történések mellett nem csak Martinnak, de sok más hasonló írónak is talán eredményesen fog eltelni ez az otthon töltött idő.

Mindamellett legyünk hálásak az egészségügyi dolgozóknak, a rendőröknek, tűzoltóknak, mentőknek, kereskedelmi dolgozóknak, és sok más olyan munkavállalónak, akik nem tehetik meg, hogy otthonról dolgozzanak.

Vigyázzatok magatokra!

#maradjotthonhateheted #adjhálát 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: