Mid-Year Freak Out Book TAG – Féléves Könyves Kiakadás tag

Régen volt már Book tag, úgyhogy kedvem volt most a Mid-Year Freak Out taget megcsinálni, amibe minap a Moly.hu-n futottam.

1. Legjobb könyv, amit eddig 2019-ben olvastam

Idén egy kicsit el vagyok maradva az olvasással egyéb teendők miatt, de nálam így is mindig inkább a nyár, illetve a téli szünet szokott lazább lenni, amikor átlagosan 2-3 naponta olvasok el egy könyvet. Ha ki kellene emelnem egy könyvet az eddig olvasottak közül, akkor biztosan R. J. Hendon Korcsok című könyvét választanám. Imádtam a karaktereket, a sztorit, nagyon várom a folytatást.

2. Legjobb folytatás, amit eddig 2019-ben olvastam

Számomra egyértelműen Jussi Adler-Olsen Fácángyilkosok című könyve az. A filmeket már előbb volt szerencsém látni – legutóbb A 64-es betegnaplót – és iszonyatosan beszippantott a sztori, Carl Mørckot nem lehet nem imádni. 🙂 Annyira szeretem, hogy ilyen bunkó és mogorva. 😀 Az író megszerettette velem a skandináv krimiket, tervezek a jövőben több hasonló könyvet olvasni.

3. Új megjelenés a várólistámon

A molyos várólistát nem szoktam vezetni, csak a kívánságlistát – a családtagjaim is onnan szemezgetik nekem az ajándékokat az ünnepekre-, de talán a legfrissebb, ami oda kikerült az a Két lépés távolság.

4. Legjobban várt megjelenés az év második felére

Nem is tudom, hogy van-e ilyen. Mostanában annyi jó könyv jelenik meg, hogy lehetetlenség tartani a tempót, de tényleg. 🙂 Ilyenkor kívánom azt, hogy egy nap bárcsak 48 órából állna – persze csak továbbra is 8 órát kellene dolgozni -, így talán lenne időm minden könyvet elolvasni, amit szeretnék. Ha mindenképpen mondanom kéne, akkor A lány a toronyban és A pletyka.

5. Legnagyobb csalódás

Szerencse idén még kevés ilyen volt, de az Árnyak és jelek Veronica Roth-tól mindenképpen a listára került. Azt hiszem, A beavatott sorozat után túl nagy elvárással fogtam neki a könyvnek, de valahogy nem éreztem azt a lendületet, rajongást, mint akkor, amikor A beavatott sorozat került a kezembe. Sajnos nem szerettem meg egyik karaktert sem, nem is igazán kötött le a sztori, sajnálom, hogy ilyen gyengére sikeredett. Mindamellett szeretem Veronica Roth stílusát, remélem, hogy visszazökken a régi kerékvágásba.

6. Legnagyobb meglepetés

Mucha Dorka Puncs című könyve hirtelen robbant be, és nagyot tarolt. Egyetértek a Molyon található értékelésekkel, Grecsó Krisztián és Totth Benedek véleményével, Dorkára még érdemes lesz odafigyelni a későbbiekben is.

7. Kedvenc új író (debütáló vagy neked új)

R.J. Hendon nagyon a szívembe lopta magát, remélem, hogy még sok könyvet olvashatunk tőle, de hogy egy külföldi szerzőt is említsek, akkor legyen Raphaëlle Giordano.

8. Legújabb crush

Nem hiszem, hogy mostanában volt ilyen, nem olvastam túl sok szépfiús könyvet, de ha mindenképpen ki kell emelnem egy valakit, akkor legyen Carl Mørck. 🙂

9. Legújabb kedvenc karakter

Szinte mindegyik könyvben volt olyan karakter, aki tetszett és akivel szimpatizáltam, ezért hosszú lenne felsorolni, de említek néhányat:

Rany (Korcsok), Carl Mørck és Assad (Nyomtalanul), Fredé (A szolgálólány meséje).

10. Egy könyv, ami megríkatott

Sírás nem volt, inkább olyan, ami komolyan megérintett: A ​második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

11. Egy könyv, ami boldoggá tett

Sally Rooney: Normális ​emberek. Ajánlom mindenkinek olvasásra.

12. Kedvenc könyvadaptáció, amit idén láttam

A Trónok harcát csak félve merem megemlíteni, mert korábbi olvasás volt, de a sorozatokat csak most kezdtük el nézni a férjemmel. Ha ez nem játszik, akkor a Hatalmas kis hazugságok, amit ebben az évben olvastam és láttam is a sorozat első évadát. Már várom a másodikat. 🙂

13. Legszebb könyv, amit idén kaptam/vettem

Az Árnyak és jelek borítója nagyon tetszetős kár hogy a tartalma nem, de magyarok közül három olyan is van, amire már régóta ácsingóztam, és az a Korcsok, az Odakint sötétebb és A világ peremén.

14. Könyvek, amiket még ebben az évben el szeretnék olvasni

Fúúú, nagyon sok ilyen van, ahogy említettem, csak legyen időm elolvasni. Néhány közülük:

Delia Owens: Ahol ​a folyami rákok énekelnek
Stephen King · Owen King: Csipkerózsikák
Jojo Moyes: Miután elvesztettelek
Guillaume Musso: Central ​Park
John Green: Teknősök ​végtelen sora
Laura Marshall: Ismerősnek ​jelölt
Péterfy-Novák Éva: Apád ​előtt ne vetkőzz
J. K. Rowling: Az ​élet dolgai
Shirley Jackson: Hill ​House szelleme

 

Remélem tetszett ez a book tag, ha van kedvetek Ti is csináljátok meg, és küldjétek el a linket kommentben. Mindenképpen elolvasom. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: