Könyvkritika – My Blood Approves – A vér szava

A könyvet régóta kinéztem magamnak a borító alapján. Már a címéből sejtettem, hogy egy vámpíros történetről van szó – ezért hanyagoltam egy ideig, amíg az Alkonyat-őrület eléggé lecseng ahhoz, hogy értékelni tudjam a hasonló történetet.

My Blood Approves – A vér szavaAmanda Hocking – My Blood Approves – A vér szava

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 295
Kiadás éve: 2012

A tizenhét éves Alice Bonham élete a feje tetejére áll, mikor megismerkedik Jackkel. A fiú, aki imádja a rózsaszín tornacipőket és a nyolcvanas évek alternatív rockzenéjét, teljesen más, mint akikkel eddig találkozott.

Aztán bemutatják Jack öccsének, Peternek… És bár a srác látni sem bírja, Alice megmagyarázhatatlan erővel vonzódik hozzá. Képtelen választani a két nagyon különböző fiú között. De van ennél nagyobb problémája is: Jack és Peter vámpírok, és neki el kell döntenie, a szíve vagy a vére szavára hallgat…

Nekem – ellentétben nagyon sok véleménnyel – semmi bajom nem volt azzal, hogy kicsit az Alkonyatra hasonlít. Hiszen ha megnézzük, szinte egyre gyakrabban jönnek ki olyan könyvek, amik hajaznak a megszokott sztorira. Alice – aki történetesen egy átlagos lány – egy buliba menet jövet találkozik Jack-kel, akinek határozottan furcsa stílusa (a srác rózsaszín ruhákat hord) egyből elvarázsolja főhősnőnket, majd végül egy kávézóban kötnek ki. A lány először nem érti, hogy miért bámulják őt meg az emberek, és miért van az, hogy Alice legjobb barátnője is odáig van a nem különösebben szuperszexi sráctól. Alice, a kis maga butuska módján egészen sokáig nem is sejti, hogy Jack miért is viselkedik furcsán. Több randira is mennek együtt, majd a fiú bemutatja őt családjának is. Pár vitát és tévedést követve pedig kiderül, hogy Jack és egész családja nem is azok, akiknek mutatják magukat. Aztán pedig megjelenik Peter, a szerelmi háromszög harmadik tagja.

Lehet, hogy a történet nem szólt túl sok mindenről, de nekem tetszett. Nagy izgalmakat vagy véres fordulatokat ne várjunk el tőle, mert egy kedves, tini olvasmányról van szó. Amandáról tudni kell, hogy úgy vált híressé, hogy ponyvaregényeit feltöltötte az Amazonra, ahol aztán nagyon gyorsan lecsaptak rá a Twilight fanok. Azóta több története és sorozata is megjelent. Nem tudom hibáztatni őt a kicsit lapos történet miatt, engem megvett vele. Tetszett a kicsit más hangja, mint Meyeré, itt egy kicsit vadabb és nagyszájú főhősnőt kaptunk.

A szerelmi háromszögről szóló történetek sosem mondanak újat. Itt is mindenki epekedik a másik iránt, viszont nem érzem úgy, hogy a könyv felesleges időt vett el az életemből. Mivel nem hosszú, ezért egy nap alatt is kivégezhető. Egy pontot tényleg csak azért vonok le tőle, mert jobban felpörgethette volna az eseményeket. 🙂

Úgy hallottam, hogy nemsokára jön a folytatás, amit nagyon várok! Remélem Amanda több könyvét kiadják majd.

Kedvenc idézetek:

Végül arra jutottam, hogy Jack valószínűleg valami Hannah Montana-féle híresség lehet. Ez megmagyarázná, miért ismerte fel mindenki.

Pislogtam néhányat, és mire kinyitottam a szemem, már senki nem volt a garázsban. Legalábbis ezt hittem. Aztán felvillant a fejem fölött lévő lámpa, és a rózsaszín pólós srác ott állt mellettem. A póló elején a következő felirat állt nagy, fekete betűkkel: „Az igazi férfi rózsaszínt visel.”

Összességében a történet:

toll2toll2toll2toll2

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: