Kreatív írástechnikai feladatok 4# – Utazás a nagyvilágban

Általában a legtöbb vers, novella, regény, de még a filmek témája is legtöbbször az utazás, világok felfedezése és a főhős különböző kalandjai idegen helyeken. Elég ha csak olyan kasszasikerekre gondolunk, mint az Avatar, a Lost, a Trónok harca, Alice Csodaországban vagy a Huckleberry Finn kalandjai.

A mai írástechnikai feladat témája is az utazás, a kalandok és ismeretlen világok felfedezése lesz. A lényeg, bárhová indulhatsz, határ a csillagos ég – vagy tovább. 🙂 Ez a játék nagyszerű lehetőség fantasy vagy kalandregényíróknak, vagy ha éppen valamilyen tematikus novellapályázatra készülődsz.

  • Mi történne, ha lehetőséget kapnál az űrutazásra? Egyáltalán elég bátor lennél-e kiutazni az ismeretlenbe, a Holdra vagy a Marsra? Milyen lenne egy csillagközi űrhajó fedélzetén utazni?
  • Egy csapat iskoláskorú gyerek – akik nem feltétlen barátok – elvesznek egy múzeumi látogatás során, és kirándulást tesznek egy másik világban. Mi történne velük, ha hirtelen egy idegen faj bolygóján találnák magukat? Mi lenne, ha visszautaznak a 40-es, 20-as vagy az 1800-as évekbe?
  • Repülőgéppel utazol valahova, de amikor a repülő leszáll, észreveszed, hogy egy általad ismeretlen országban, világban kötöttél ki. A többi utas sem tudja hol vagytok, senki más nem érti a nyelveteket. Mi történne?

wanderer-455338_1280

  • Írj egy néhány oldalas novellát, ami a kedvenc nyaralóhelyeden játszódik.
  • Írj egy olyan pároldalas novellát, ami egy olyan helyen játszódik, ahol nem ismernek semmilyen modernebb technikai vívmányt. Nincsenek telefonok, mobilok, repülők, sem autók, nincsenek számítógépek, sem internet.
  • Mi lenne, ha felfedeznél egy portált egy másik világba? Hol lenne a portál? Hogyan működik? Mi van a másik oldalon?
  • Részt veszel egy kihíváson, aminek a célja, hogy eljuss Amerikába. Milyen közlekedési eszközt választanál? Mi történne, ha hajóval, helikopterrel, léggömbbel, tengeralattjáróval kellene menned?
  • Egy segélyszervezettel fél évre egy fejlődő országba kell utaznod, hogy segíts az ottani lakosoknak. Hova mennél és miért? Miben segítenéd az embereket?
  • Nyertél egy egy hónapig tartó körutat, amit egy általad ismeretlen emberrel kell eltöltened. Hová utaztok? Kicsoda a másik ember?
  • Előfordult már, hogy egyedül utaztál el valahova? Ha még nem, akkor képzeld el magad, hogy egyedül nekivágsz az ismeretlennek egy hatalmas hátizsákkal. Hová mennél és miért? Mi történne az út alatt?

 

Ne maradj le a friss posztokról, iratkozz fel az e-mail címeddel, hogy első kézből kapj értesítést! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: