Könyvkritika – Négyes – Divergent sorozat

Mivel nagy rajongója vagyok a Divergent sorozatnak, ezért elengedhetetlen volt a számomra, hogy megszerezzem a sorozat kiegészítő kötetét, ami a Négyes címet kapta. Ahogy a cím is mutatja ebben a kötetben Tobias kerül a középpontba, ő az aki elmeséli nekünk a sorozat első része előtti és közbeni eseményeket.

Veronica Roth – Négyes

Kiadó: CICERÓ
Oldalak száma: 256
Kiadás éve: 2014

EGYETLEN DÖNTÉS
amely megszabadít a múltadtól
EGYETLEN DÖNTÉS
amely meghatározza a jövődet
EGYETLEN DÖNTÉS
amely végérvényesen megváltoztat
EGYETLEN DÖNTÉS
és szabad lehetsz.

A New York Times sikerszerzője, Veronica Roth könyve kiegészíti a világszerte kedvelt Beavatott-trilógia történeteit, és nem csak azért, mert a sokak által megkedvelt Tobias szemszögéből meséli el a márt ismert eseményeket. A négy novellából és három rövidebb jelenetből álló kötet bepillantást nyújt a Tobias múltjába és lelkivilágába, így szerves részét képezi a trilógiának.

Már a Divergent sorozat utolsó részében is kaphattunk néhány fejezetet Négyes szemén keresztül, de jó volt elolvasni ezt a rövidke írást, hogy milyen volt Tobias, mielőtt még bekerült a Bátrakhoz. Tetszett, hogy mindaz, amit megismertünk belőle A Hűségesben, azt most kiegészíti egy teljesen más Tobias, aki még félt az apjától, aki bizonytalan volt azt illetően, hogy helyes döntést hozott-e. A könyv másik felében pedig megérkezik Tris is, így egy kicsit az ő szerelmükből is kapunk. 🙂

a-beavatott-02-negyes1

A könyvben nem csak Négyest láthatjuk viszont, de néhány másik szereplőt is jobban megismerünk, köztük Amart (Négyes mentorát), Ericet, Shaunát, Zeket, Marcus Eatont és Evelynt is. Az előszóban elolvashatjuk az írónő néhány gondolatát a könyv és a sorozat megszületésével kapcsolatban. Például, hogy annak idején egy csoportváltó fiú szemszögéből kezdte el írni a történetet, de végül az események felénél inkább átdolgozta és átírta a művet. Így született meg végül Tris, majd pedig Tobias.

Ez a kötet elérte, hogy végül tényleg közelebb kerüljek Négyeshez (eddig sem volt nehéz), csak jobban megutáltam Ericet, és imádtam Zeke-ék humorát. Divergent fanoknak kötelező!

Kedvenc idézetek:

Innen már nincs visszaút. Nincs. Ideje megtudnunk, kik is vagyunk valójában.

A halottak azért válhatnak hősökké a szemünkben, mert már nem okozhatnak nekünk csalódást a későbbiekben.

Csakhogy az emberek többnyire bonyolult talányok: nem könnyű megfejteni őket. Én legalábbis így vélem.

Összességében a történet:

toll2toll2toll2toll2toll2

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: